Gör en egen retreat. Ägna dig åt skrivande, reflektion eller bara vara tid.

Gör en egen retreat. Ägna dig åt skrivande, reflektion eller ”bara vara” tid.

NYHET! Gör en egen retreat hos oss på Ekegården. 

Retreatgäster

Både företagsgäster och privatpersoner kan boka retreatplatser. Det är för gäster som vill ha stillhet eller ”ladda batterierna tid”. Som kanske behöver fatta ett viktigt beslut. Syftet med retreaten kan variera. Men i retreatrummen råder det stillhet. Retreaten i sig är inte tyst men vill du göra en helt tyst retreat väljer du det själv. Lämpligast att göra helt tysta retreater är på våren eller hösten. Ljudvolymen kan variera på gården då det befinner sig andra gäster här också men på andra våningen i kalkstenshuset råder stillhet. Där finns också vårt meditationsrum och samtals- och behandlingsrum.

Retreatrum

Retreatrummen är  belägna i kalkstenshuset på andra våningen bredvid meditationsrummet. Det är två tre-bäddsrum med sex retreatplatser. Under vår och höst finns fler retreatrum tillgängliga i huvudbyggnaden. Våra retreatrum är för vuxna gäster över 18 år. Gemensam dusch/wc. Enskilda duschar finns.

Pris 

Dagspris Retreat 595 kr inklusive;

 • Del i flerbäddsrum med gemensam dusch/wc
 • Frukost med nybakt bröd, kaffe/te och juice
 • Tillgång till kök för att laga måltider själv
 • Fritt deltagande på Ekegårdens meditation och/eller qi gong pass
 • Fritt använda lokalerna Camilla*, Sune* och Filip* när de är lediga
 • Retreatsamtal vid start och avslut (frivilligt – vid minst tre dagar)

Pris

Dagspris Retreat 795 kr inklusive;

 • Del i flerbäddsrum med gemensam dusch/wc
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Fika med Yogi-te och kaka/frukt förmiddag och eftermiddag
 • Fritt deltagande på Ekegårdens meditation och/eller qi gong pass
 • Fritt använda lokalerna Camilla*, Sune* och Filip* när de är lediga
 • Retreatsamtal vid start och avslut (frivilligt – vid minst tre dagar)

Enkelrumstillägg 300 kr. För företag tillkommer moms. Företagserbjudande! Vid bokning av minst 10 företagsretreat platser under minst tre dagar 10% rabatt.

Retreatsamtal 

Vid bokning med minst tre dagars retreat ingår två retreatsamtal (frivilligt). Ett samtal som start på retreaten och ett som avslut. Samtalet handlar om att sätta en intention med retreaten och att följa upp den innan avslut. Samtalsledare Therese Appelqvist, coach och vägledare. Önskas fler samtal kan det också bokas till en låg kostnad.

Lokaler

Under retreaten är det fri användning av våra lokaler när de är lediga.

Vårt konferensrum Camilla* passar för digitala möten, skrivande eller kreativt skapande. Camilla ligger också på andra våningen i kalkstenshuset. Rummet har fri wi-fi och tillgång till projektor, blädderblock, anslagstavla och kanon. Där finns också ett stort bord och sex stolar för kreativt skapande eller skrivande. Detta rum används också som samtals- och behandlingsrum. 

Vårt meditationsrum Sune* passar för att stilla sinnet, meditera på meditationspallarna, göra yoga eller sitta med en filt och läsa en god bok. Här står ett bord framdukat med Yogi-te och kaka för förmiddags- och eftermiddagsfikat.

Ekegården har ett grupprum speciellt för yoga och meditation. Funkar också för avkopplande och givande möten.

Ekegården har ett grupprum speciellt för yoga och meditation. Funkar också för avkopplande och givande möten.

Vårt konferensrum Filip* ligger i kalkstenshusets första våning och passar för en grupp på mellan fem och 20 personer. Som retreatgäst ingår lokalen att boka för möten. Rummet har fri wi-fi och tillgång till projektor, blädderblock, anslagstavla och kanon.

Aktiviteter

Meditation och/eller qi gong ingår i dagspriset. Se tider för detta under aktiviteter på hemsidan eller fråga efter det.

Behandlingar

Massage, klippning eller skönhetsbehandlingar kan bokas fristående men ingår ej i dagspriset. Ring 0498-481222 för mer information. Vi samarbetar med duktiga lokala behandlare. 

Övrigt

Sänglinne medtages av gäst eller hyres i receptionen för 100 kr per set och vistelse. Gästen ansvarar för städning vid avresa. Allt material för städning finns i städskåp i nära anslutning till rummen. Utebliven städning av rum kostar 500 SEK. Tillgång till kök finns för att tillaga måltider själv i vandrarhemsköket eller beställa mat i restaurangen när den är öppen. På Ekegården serveras husmanskost. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. OBS! Meddela allergier vid incheckning.

Omgivningarna

Ekegårdens lantliga utomhusmiljö passar även för långpromenader bland ängar och får, bokläsning i trädgården eller ”bara vara tid”. Fina badstränder finns 7 km härifrån och Sudret, som gotlänningarna själva säger, bjuder på mycket vackert. Låt dig inspireras på Inspiration Gotlands sida

Frågor om tillgänglighet, information och bokning . Ring 0498-481222.

Varmt välkomna till Ekegården Kursgård på Retreat!